Kuva: BBS-Bioactive Bone Substitutes Oy

Oululaiselta BBS:ltä uusi menetelmä vaikeiden luupuutosten ja luutumisongelmien hoitoon

16.11.2017 08:51 - Jussi Häkkilä

Oululainen BBS-Bioactive Bone Substitutes Oy on kehittänyt uuden sukupolven hoitomuodon vaikeiden luupuutosten ja luutumisongelmien hoitoon. Tuotteen kliiniset kokeet on saatu päätökseen. Menetelmä tuo säästöjä sekä nopeuttaa potilaiden toipumista.

Oululainen BBS-Bioactive Bone Substitutes Oy on kehittänyt uuden sukupolven hoitomuodon vaikeiden luupuutosten ja luutumisongelmien hoitoon. Tuotteen kliiniset kokeet on saatu päätökseen. Menetelmä tuo säästöjä ja nopeuttaa potilaiden toipumista. Yrityksen kehittämä menetelmä on leikkauksessa luun ongelma- tai murtumakohtaan laitettava valmiste, joka korvaa potilaan omasta luusta otetun luusiirteen. Menetelmän etuja ovat yksi leikkaus kahden sijaan ja tehostunut paraneminen. Hoitomenetelmä vähentää myös leikkaussaliaikaa, mikä tuo säästöjä sairaaloille.

Oulun yliopiston tutkimusprojektina alkanut hanke on edennyt myyntilupahakemuksen valmisteluun. Kliininen testivaihe sisälsi yli 30 nivelrikon vuoksi tehtyä nilkan jäykistämisleikkausta. Yhtiöllä on jo lääketehdasluvan saanut tuotantolaitos Reisjärvellä. Tavoitteena on saada Artebone-tuotteelle myyntilupa Eurooppaan ensi vuonna. Sen jälkeen on tarkoitus laajentua myös Yhdysvaltojen markkinoille.

Luusiirteiden ja luun korvikkeiden markkinan arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti noin kolme miljardia euroa. Kysyntä kasvaa väestön ikääntymisen ja elintason nousun myötä.

Lue myös: Oululainen TactoTek toimittamaan luksusautoihin älykkäitä somisteita

Kilpailut

Uusimmat