Kuva: Fotolia

Poliisi valvoo liikennettä koulujen lähistöllä

08.08.2017 14:33 - Jussi Häkkilä

Pienet ja isommat koululaiset aloittavat koulutaipaleensa Oulun poliisilaitoksen alueella tällä ja ensi viikolla. Poliisi kehottaa muita tielläliikkujia huomioimaan etenkin uudet pienet koululaiset. Autoilijoiden kannattaa ajaa koulujen lähistöillä tavanomaista tarkkaavaisemmin.

Oulun poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä ja turvaa lasten koulutietä eri puolilla poliisilaitoksen aluetta. Valvonta aloitetaan torstaina ja sitä jatketaan ensi viikon ajan. Valvonnan lisäksi poliisin tehtävänä on olla näkyvillä erityisesti koulujen läheisyydessä, sillä näkyvällä poliisitoiminnalla vaikutetaan ihmisten liikennekäyttäytymiseen. Koulujen lähettyvillä valvotaan nopeuksia, kännykän käyttöä, suojatiekäyttäytymistä ja liikennekäyttäytymistä yleensä.

Lisäksi poliisi valvoo tehostetusti nuorten juhlintaa koulujen alkamisviikonloppuna tulevana viikonloppuna. Valvonnassa puututaan alaikäisten päihteiden hallussapitoon, kokeiluun ja käyttöön. Tehovalvonnassa on myös päihteiden välittäminen alaikäisille sekä häiriökäyttäytyminen, ilkivalta ja roskaaminen.

Kilpailut

Uusimmat