Kuva: Fotolia

Ylivieskan Urakkanevan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävillä

19.06.2017 17:11 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Ylivieskan Urakkanevan tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen arviointiselostus on nähtävillä 19.6.-31.8.2017 Ylivieskan ja Nivalan kaupunginvirastoissa ja pääkirjastoissa sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa.

Infinergies Finland Oy suunnittelee 9 tuulivoimalan tuulivoimapuistoa Ylivieskan kaupungin Urakkanevan alueelle. Voimaloiden teho olisi noin 3-6 MW, napakorkeus enintään 180 metriä ja kokonaiskorkeus enintään 250 metriä. Hankealueella tuotettu sähkö siirrettäisiin maakaapeleilla Pajukosken sähköaseman kautta sen vieressä sijaitsevalle Fingrid Oyj:n Uusnivalan sähköasemalle. Sähkönsiirron osalta tarkastellaan kahta maakaapelireittivaihtoehtoa VEA (noin 4,5 km) ja VEB (noin 4,7 km).

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 16.8.2017 klo 17.30 alkaen Raudaskylän Kristillisellä Opistolla. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen, hankevastaavan ja YVA-konsultin edustajat. Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Kannanotot toimitetaan 31.8.2017 mennessä.

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat