Kuva: Fotolia

Ylivieskan Urakkanevan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtävillä

19.06.2017 17:11 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on asettanut nähtäville Ylivieskan Urakkanevan tuulivoimahankkeen YVA-selostuksen. Ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukainen arviointiselostus on nähtävillä 19.6.-31.8.2017 Ylivieskan ja Nivalan kaupunginvirastoissa ja pääkirjastoissa sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa.

Infinergies Finland Oy suunnittelee 9 tuulivoimalan tuulivoimapuistoa Ylivieskan kaupungin Urakkanevan alueelle. Voimaloiden teho olisi noin 3-6 MW, napakorkeus enintään 180 metriä ja kokonaiskorkeus enintään 250 metriä. Hankealueella tuotettu sähkö siirrettäisiin maakaapeleilla Pajukosken sähköaseman kautta sen vieressä sijaitsevalle Fingrid Oyj:n Uusnivalan sähköasemalle. Sähkönsiirron osalta tarkastellaan kahta maakaapelireittivaihtoehtoa VEA (noin 4,5 km) ja VEB (noin 4,7 km).

YVA-menettelyä koskeva yleisötilaisuus järjestetään keskiviikkona 16.8.2017 klo 17.30 alkaen Raudaskylän Kristillisellä Opistolla. Asiasta ovat kertomassa YVA-yhteysviranomaisen, hankevastaavan ja YVA-konsultin edustajat. Jokaisella on oikeus esittää mielipiteensä ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Kannanotot toimitetaan 31.8.2017 mennessä.

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat