Kuva: Fotolia

Peltovalvonnat alkavat Pohjois-Pohjanmaalla juhannusviikolla

16.06.2017 11:44 - Joonas Hepola

Peltoalatukia hakee Pohjois-Pohjanmaalla vuosittain noin 4 500 maatilaa. Maatilojen päätukihaku päättyi 15.toukokuuta. Haettujen tukien maksun edellytyksenä on, että vähintään 5 % haetuista tuista valvotaan.

ELY-keskuksen tehtävänä on taata tuen maksun mahdollistuminen ja valvoa tänä vuonna paikanpäällä noin 230 maatilaa. Valvonnat aloitetaan juhannusviikolla. Tilat valitaan valvontaan Maaseutuviraston suorittamalla otannalla. Osa valitaan satunnaisesti, mutta valtaosa painottaen esimerkiksi tilakokoa, lohkojen lukumäärää, vesistöjen läheisyyttä tai aiempia valvontoja ja niistä aiheutuneista seuraamuksia. Valvonnat tulisi olla tehtynä marraskuun puolivälissä, jotta tukien maksut eivät viivästyisi.

Tiloille ilmoitetaan valvonnasta yleensä päivää, kahta ennen valvontakäyntiä. Ilmoituksen yhteydessä sovitaan tarkempi valvonnan alkamisaika, kerrotaan valvonnan kulku, sekä kerrotaan mitä asiakirjoja valvonnassa tullaan tarkastamaan. Joissain tapauksissa tuenhakijaan ei saada yhteyttä tai tuenhakija on estynyt osallistumasta valvontaan. Paikanpäällä tapahtuva peltolohkojen valvonta suoritetaan tällöin ilman tuenhakijaa ja asiakirjat pyydetään häneltä postitse tai sähköpostilla.

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat