Kuva: Fotolia

Oulunsalon lentoaseman liikennealueita peruskorjataan

27.01.2017 10:56 - Jussi Häkkilä

Finavia toteuttaa kesällä Oulunsalon lentoaseman liikennealueiden peruskorjauksen. Investointikustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa. Remontin ajan lentoliikenne operoidaan Kemi-Tornion lentoasemalta.

Finavia toteuttaa kesällä Oulunsalon lentoaseman liikennealueiden peruskorjauksen. Investointikustannukset ovat noin 13 miljoonaa euroa. Remontin ajan lentoliikenne operoidaan Kemi-Tornion lentoasemalta. Lentoaseman kiitotie, rullaustiet sekä asemataso päällystetään uudella asfaltilla. Samalla kiitotien ja rullausteiden valaistusjärjestelmä uusitaan sekä kiitotien päissä olevia rullausteitä parannetaan laajarunkokoneille paremmin sopiviksi.

Peruskorjaustyöt on suunniteltu tehtäväksi kolmessa vaiheessa niin, että kiitotie on kokonaan suljettu lentoliikenteeltä 26.6. - 31.7.2017. Rajoitetun aukiolon vaiheessa (2-28.5 ja 31.7–13.8) rajoituksia on erityisesti yöliikenteessä. Yöliikenteen rajoittaminen mahdollistaa sen, että kiitotie on mahdollisimman lyhyen aikaa täysin suljettu.

Oulusta operoivat lentoyhtiöt Finnair ja Norwegian siirtävät lentoja Kemi-Tornion lentoasemalle supistetuin aikatauluin. Oulusta Kemiin siirrettyjen lentojen matkustajille on tarjolla bussikuljetus Oulusta Kemiin ja takaisin. Kuljetusten aikataulut ja reitit päivitetään Finavian internet-sivulle lähempänä kesää aikataulujen varmistuttua.

Kilpailut

Uusimmat