Heikki Koskelo: ”En koskaan kokenut olevani laulaja – nyt elän musiikillista kulta-aikaani”

11.03.2019 15:58 - Joonas Hepola - Luettu 896 kertaa

Pookin Lista-ohjelma tarjoaa viikoittain artistien kuulumisia ja tarinoita kappaleiden taustoilta. TOP30 -lista kuullaan taajuudella aina sunnuntaisin kello 19 alkaen.

Pookin Lista-ohjelman vieraana oli viikolla 9 Heikki Koskelo, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoilla menestymisen myötä heinäkuussa 2011.

- Vasta nyt alkaa oppia tämän (musiikki)maailman, tietää omansa paikkansa ja tien, jota kohti kulkea. Kyllähän ne oppivuodet olivat kovia, mutta motivaatio pysyi koko ajan korkealla.

- Tässä työssä haluaa koko ajan tehdä isommin, hienommin ja entistä näyttävämmin. Lopulta vain taivas on rajana, kiteyttää Koskelo Radio Pookin Lista-ohjelmassa.

Tiesitkö sen, että ennen Tangomarkkinoita Koskelo työskenteli kymmenen vuotta automekaanikkona korjaamalla, eikä siinä vaiheessa laulajan lahjoistaan huolimatta tuntenut lähes minkäänlaista vetoa lavoille esiintyväksi taitelijaksi.

- En koskaan ajatellut, että minusta tulisi laulaja tai minkäänlainen esiintyvä taiteilija. Yhtäkkiä kaikki kuitenkin kääntyi päälaelleen, että aloinkin rakastamaan tätä työtä.

- Huomasin kuinka mahtavaa on, kun saan lauluillani antaa ihmisille niin fyysistä kuin henkistäkin voimaa ja samalla voimistuvani itsekin. Koen tällä hetkellä eläväni musiikkimaailman kulta-aikaani, kertoo Koskelo tyytyväisenä. 

Kainuun mies myöntää, että hänen suurin haaveensa lapsena oli vain ja ainostaan tangokuninkuus. Ei esiintyminen, vaan voittaa Seinäjoella kuninkaan kruunu.

Jackpot oli lähellä kesällä 2011.

Kyseisenä vuonna Seinäjoella valittiin vain yksi tangokuninkaallinen. Tangokuningattareksi valittiin Mervi Koponen. Voitto jäi ainoastaan yhden pisteen päähän.

- Olihan siinä ympärillä silloin kova kalabaliikki ja puhuttiin oikeusmurhasta ja muuta sellaista. Puhuttiin, että piti saada naisvoittaja.

- Oli haastatteluja oli tv:ssä, radiossa ja lehdissä ja asiaa pyöriteltiin monia kuukausia, muistelee Koskelo hetkiä, jotka ovat jääneet ikuisiksi ajoiksi mieleen.

- En kuitenkaan osaa sanoa olisiko mikään eri tavalla, jos olisin voittanut. 

Vieläkö osallistut Seinäjoen Tangomarkkinoille?

- No tuota asiaa kysellään edelleen todella paljon, myöntää Heikki suoraan.

- Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, mutta tällä hetkellä se ei ole ajankohtaista. Täytyy tarkkaan harkita mitä tangokuninkuus tänä päivänä on. Se on titteli ja mitä lisää se voisi mahdollisesti tuoda, makustelee Heikki vastaustaan. 

- Mutta pikkupoikana ainoa haaveeni oli, ei esiintyvä taitelija, vaan nimen omaan tangokuninkuus. Ja se on pisteen päässä, alleviivaa suosikkilaulaja ja jättäen takaovea kaikesta huolimatta hieman raolleen.

Uran kolmas pitkäsoitto nimeltään ”Aika kulkekoon” julkaistiin ystävänpäivänä 14.helmikuuta.

Kuuntele koko podcast, jossa laajemmin Heikin kuulumisia.

Uusimmat