Kuva: Fotolia

Oulun ammattikorkeakoulun opiskelijoita mukana Timo Mustakallio -laulukilpailussa

24.05.2017 15:44 - Marja Ollakka

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijat ovat vahvasti mukana Timo Mustakallio -laulukilpailussa, joka järjestetään 16.7. Savonlinnassa.

Äänite- ja livekarsinnan jälkeen kilpailussa jatkoon pääsivät Oamkin nykyiset klassisen laulun opiskelijat Jenni Hietala, sopraano, Emma Mustaniemi, sopraano, Anna Saaritsa, mezzosopraano ja Janne Sihvo, basso sekä Oamkissa opiskelleet Emil Mahjneh, baritoni ja Johanna Takalo, sopraano.

Kilpailuun on valittu yhteensä 16 laulajaa. Samana päivänä järjestettävässä alku- ja loppukilpailussa kilpailijat esittävät yhden vapaavalintaisin liedin sekä yhden ooppera-aarian pianosäestyksellä. Loppukilpailuun valitaan kahdeksan laulajaa. Tuomariston puheenjohtajana toimii Jorma Silvasti ja muut jäsenet ovat oopperalaulaja Tommi Hakala, kapellimestari Hannu Lintu ja sopraanolegenda Edith Mathis.

Timo Mustakallio -laulukilpailu on tarkoitettu suomalaisille vuonna 1991 ja sen jälkeen syntyneille laulajille. Mies- ja naislaulajat kilpailevat yhteisessä sarjassa, ja heillä saa olla korkeintaan kaksi vuotta kokemusta laulajan ammatista. Kilpailun voittajan palkinto on 15 000 euroa ja sen lisäksi jaetaan 10 000 euron arvoinen palkinto Suomen Kulttuurirahaston Eero Rantalan rahastosta

Kilpailut

Uusimmat