Joel Hallikaisen tarina uutuussinglestä: "Alaleuka putosi alas - ihan täyttä paskaa!"

14.05.2017 19:59 - Joonas Hepola - Luettu 1 634 kertaa

Pookin Lista -ohjelman vieraana kuulumiset päivitti Joel Hallikainen, joka on julkaissut täsmäiskuna tanssilavoille uuden tanssisinglen. Kappaleen "Elämän säkeet" on säveltänyt ja sanoittanut Joelin oma poika Eeli Hallikainen.

Joel Hallikainen juhlistaa tänä vuonna 35-vuotista taivalta esiintyvänä taiteilijana. Lisäksi tänä vuonna tulee täyteen 25 vuotta jättihitti "Kuurankukka" -kappaleen julkaisemisesta.

Nostalgiakiertue starttasi Viking Gracelta ja ensimmäinen lavakeikka oli kalenterissa 6. toukokuuta Raision Huvilinnussa.

- Vedin heti setin alkuun ässän hihasta ja aloitin Kuurankukalla. Ihmisillä aukesi välittömästi 90-luku ja "Hallikaismusiikki" ja siitä lähtien koko 2-tuntinen oli yhtä lentoa. Mulla oli jalat irti maasta ja niin oli yleisölläkin, kuvaili Hallikainen hurmioituneena keikkaansa Huvilinnussa.

"Tee isällesi biisi"

Uuden "Elämän säkeet" -kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut Hallikaisen oma poika Eeli Hallikainen. Laulu syntyi siis tilaustyönä pojalta isälle, mutta ilman hampaiden kiristelyä ei lopulta selvitty - ei todellakaan! Tähän kaikkeen liittyy mielenkiintoinen tarina.

- Sä edustat nuorta sukupolvea, etkä tiedä tästä mitään, mutta näit kaiken isäsi kautta. Tiedät sen musiikkimaailman, joten tee isällesi biisi, ohjeisti "Jokke" poikaansa.

Kappale valmistui, mutta sovitusvaiheessa siihen olikin tullut suuria muutoksia. Muokkaukset eivät todellakaan olleet kappaleen tekijän (Eelin) mieleen, joten soppa oli sitä myöten valmis. 

- Alaleuka putosi alas, kun hän kuuli oman kappaleensa studiossa. Tämä on ihan täyttä paskaa, mitä sä olet mennyt tekemään, kertaili Joel poikansa antamaa suoraa ja kaunistelematonta palautetta hetkenä, kun laulu oli tarkoitus levyttää.

Yhteisymmärrystä ei tilanteessa syntynyt, joten Eeli otti hatkat eikä jäänyt laulamaan kappaleen stemmoja. Studiolla ei yksinkertaisesti ollut aikaa jäädä riitelemään.

Pölyn laskeuduttua on kuitenkin syntynyt sopu ja uusi näkymys.

- Tottahan se on, että kyllähän se ihan sinulta kuulostaa, myöntää Eelikin lopulta. 

- Elämän säkeet on taistelemalla ja rakastamalla tehty, kiteyttää isä-Hallikainen tyytyväisenä poikaansa, joka on käynnistelemässä omaa soolouraansa.

Kuuntele laajempi versio värikkäästä haastattelusta! 

Radio Pookin Lista -ohjelma aina sunnuntaisin ja uusintana maanantaisin kello 19 alkaen! Tutustu kappalelistaan ja äänestä suosikkiasi TÄÄLLÄ.

Lue myös:

Hurma rauhoitti kovaa keikkatahtiaan: "Välillä meni liian lujaa - rajat tulivat vastaan"

Aki Hietala palasi tanssilavoille: "Ajatus jäi kytemään"

Leif Lindeman oppinut myös lomailemaan - edessä jälleen kiireinen keikkakesä!

Arvostele artikkeli

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat