Kuva: Ari Kettukangas

Korkalovaaran koulun liikennejärjestelyjen kaavamuutos etenee Rovaniemellä

21.09.2022 08:42 - Minna Kuosmanen

Rovaniemen kaupungin yhdyskuntasuunnittelun lautakunta kokoontui tiistaina 20.9.2022. Lautakunta päätti kokouksessaan asettaa nähtäville ehdotuksen Korkalovaaran kaavamuutoksesta, jonka tarkoituksena on parantaa liikenneturvallisuutta koulun ympäristössä.

Kaavamuutos katkaisee Miehentien ajoneuvoliikenteen koulun ja päiväkodin väliseltä alueelta, jolloin katualue muuttuu kävely- ja pyörätieksi. Samalla Miehentien eteläinen katuosuus nimetään uudelleen Aseveljentieksi läheisen Aseveliaukean mukaan.

Kaavamuutos tulee vaikuttamaan Korkalovaaran koulua ympäröivien liikennejärjestelyiden lisäksi myös viheralueisiin ja liikennepuistoon. Liikennepuistoon tulee lisää rakennusoikeutta 100 kerrosneliömetriä, joka mahdollistaa liikennepuiston toimintoja tukevan kioski- ja varastorakennuksen rakentamisen. Rakennus tarvitaan, koska liikennepuiston kävijämäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta.

Seuraavaksi kaavaehdotus asetetaan nähtäville ehdotusvaiheen kuulemista varten. Kuntalaisilla on siis mahdollisuus antaa muistutuksia kaavasta.

Kilpailut

Uusimmat