Kuva: Jussi Häkkilä

Ranuantien eritasoliittymän rakentaminen on käynnistynyt

19.10.2021 08:52 - Marja Ollakka

Väyläviraston Simon taajaman eteläpuolella olevan Ranuantien eritasoliittymän rakentamistyöt ovat käynnistyneet. Työ on aloitettu rakennettavan alueen puuston poistolla. Urakassa toteutetaan kokonaan uusi eritasoliittymä Ranuantien liittymän kohdalle. Urakoitsijana toimii GRK Infra Oy. Urakka valmistuu syksyyn 2023 mennessä. Urakkahinta on noin 9,6 M€.

Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilän mukaan Ranuantien eritasoliittymä parantaa merkittävästi risteyksen liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän kuljetusten sujuvuutta. Ranuantien risteyksen kautta kulkee merkittävä määrä Kemi-Tornio-alueen tehtaiden kuljetuksista.

– Tämä nelihaaraliittymä on vilkas ja onnettomuusaltis. Ranuan suunnasta tuleva raskas liikenne tulee rautatiesillalta melko jyrkkää mäkeä suoraan valtatielle ja liukkaalla kelillä se voi aiheuttaa vaaratilanteita, Heikkilä kertoo.

Alkuvaiheessa rakennustyöt eivät juuri haittaa liikennettä, kertoo GRK Infra Oy:n työpäällikkö Jarkko Heiskanen. Suuremmat työnaikaiset liikennejärjestelyt tulevat käyttöön keväällä 2022.

Kilpailut

Uusimmat