Kuva: Shutterstock

Kokoontumisrajoitukset kiristyvät Lapin sairaanhoitopiirin alueella - kaikki yli 20 hengen tilaisuudet kielletty

19.02.2021 14:37 - Marja Ollakka

Epidemiatilanteen huonontumisesta johtuen ja Covid-19-tartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lapin aluehallintovirasto kieltää Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 20 ihmistä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Lapin aluehallintoviraston määräys on voimassa 22.2.–21.3.2021, ja se koskee Lapin sairaanhoitopiirin aluetta eli Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kemijärven, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Posion, Ranuan, Rovaniemen, Sallan, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Lapin sairaanhoitopiiri on siirtynyt epidemian kiihtymisvaiheeseen. Koronavirustartunnat alueella ovat lisääntyneet selvästi, ja alueella on todettu myös sellaisia tartuntaketjuja, joiden alkuperä ei ole selvillä. Myös Lapissa on todettu muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tautitapauksia. Lapin sairaanhoitopiirin alueella toimenpiteitä arvioitaessa on otettava huomioon muualta Suomesta Lappiin suuntautuva talvimatkailu sekä lähialueiden huono tautitilanne.

Kilpailut

Uusimmat