Kuva: Heli Nukki/Viherympäristöliitto

Metsähallitus purkaa Rovaniemen Auttikönkäällä huonokuntoisia retkeilyrakenteita

12.09.2018 08:55 - Ari Kettukangas

Taustalla on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin suorittama ennakkoon sovittu tarkastus Rovaniemen Auttikönkään retkeilyreitillä. Tukes kehotti Metsähallituksen Luontopalveluja purkamaan tai uusimaan reitin huonokuntoiset rakenteet. Purkutyö on aloitettu ja saataneen päätökseen perjantaina.

Metsähallitus purkaa Rovaniemen Auttikönkäällä huonokuntoisia retkeilyrakenteita. Taustalla on Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin suorittama ennakkoon sovittu tarkastus Rovaniemen Auttikönkään retkeilyreitillä.Tukes kehotti Metsähallituksen Luontopalveluja purkamaan tai uusimaan reitin huonokuntoiset rakenteet.

Purkutyö on aloitettu ja saataneen päätökseen perjantaina. Rakenteiden purkamisen takia reitin vaativuus nousee huomattavasti.Reitin alkupään rakenteita on uusittu muutaman viime vuoden aikana, mutta rahoitusta koko reitin kunnostamiseen ei ole toistaiseksi saatu.

Tukes kehottaa Metsähallituksen Luontopalveluja pohtimaan reitin käytön rajoittamista tai sulkemista, tiedottamaan asiakkaita reitin vaativuudesta ja rakenteiden kunnosta sekä poistamaan tai uusimaan huonokuntoiset rakenteet.

Nyt tehtävällä huonokuntoisten rakenteiden purkamisella varmistetaan, ettei niillä liikuttaessa aiheudu vahinkoja. Reitiltä puretaan noin 300 metriä pitkoksia ja 200 metriä puisia portaita.

Tukes tarkasti myös Auttijoen yli kulkevan riippusillan ja arvioinnin mukaan se on käyttötarkoituksen mukaisessa kunnossa. Uudet polku-urat on pohjustettu raivaamalla kenttäkerroksen kasvillisuus, ja reitille on lisätty opasteita. Auttikönkäälle tehtiin viime vuonna hieman yli 20 000 käyntiä.

Lue myös: Apuraha 304:lle taiteilijalle -15 Pohjois-Suomeen

Kilpailut

Uusimmat