Kuva: Tommi Luoto

Lompakkovaras utelee pankkitunnuksia poliisina Länsi-Lapissa

18.03.2017 11:53 - Ari Kettukangas - Luettu 106 kertaa

Tekijäksi epäillään tukevahkoa noin 50 - 60 vuotiasta miestä, jonka pituus on n. 165 -170 cm ja hänellä on päässä lätsä.

Lompakkovaras utelee pankkitunnuksia poliisina Länsi-Lapissa. Pellossa on anastettu 3 ihmiseltä lompakko kotoa tai kaupassa käynnin yhteydessä, jonka jälkeen ruotsalaiseksi poliisiksi esittäytynyt mieshenkilö on soittanut uhrille ja kysellyt lompakossa olleen pankkikortin tunnuslukua.

Kahdessa tapauksessa uhri oli antanut tunnusluvun ja tekijä oli nostanut ainakin toisessa näistä 500 euroa uhrin tililtä. Tekijäksi epäillään tukevahkoa noin 50 - 60 vuotiasta miestä, jonka pituus on n. 165 -170 cm ja hänellä on päässä lätsä. Tekijäepäiltyä on myös kuvailtu ystävälliseksi. Poliisi ei ole vielä tavoittanut kyseistä henkilöä eikä tämän henkilöllisyys ole vielä selvillä.

Samalla tekotavalla on tehty myös Ylitornion alueella samana päivänä kolme tekoa, joista yhdessä oli saatu puhelimitse tunnusluku ja tililtä oli anastettu 700 euroa. Lisäksi saman päivän iltana oli vielä Kolarin alueella käyty anastamassa asunnosta kahden uhrin lompakot, mutta kumpikaan uhreista ei ollut antanut pankkikortin tunnuslukua sitä puhelimitse tiedusteltaessa.

Poliisi pyytää ihmisiä lukitsemaan asuntonsa ovet myös maaseudulla ja edelleenkään poliisi ei kysele ihmisiltä pankkikortin tunnuslukuja. Poliisi pyytää vihjeitä tekijästä.

Kuuntele Radio Pookia puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Kilpailut

Uusimmat