Uusimmat
Suosituimmat

Legenda Oulaisten kaksikeulaisesta Saabista on totta

18.04.2019 14:30 - Ari Kettukangas

Rasvamonttu seikkailee tällä kertaa Oulaisissa. Toimittajan korviin on useasti kantautunut huhuja Oulaisissa aikanaan liikkuneesta kaksikeulaisesta Saabista. Siitähän piti lähteä ottamaan selvää ja jäljet vei Matikaisen Martin luo Lomaparatiisiin. Auto tosin on jo siirtynyt uusiokäyttöön ja siitä ei ole tallessa montaa valokuvaa, mutta alueelta löytyy mahtava määrä muitakin erikoisia härveleitä. (Yläkuva Saabista: Martti Matikainen).

(kuva: Ari Kettukangas)

Matikaisen Martti ja Lomaparatiisi. Alueelta löytyy oma ajorata, jossa on järjestetty mm. jokkiskisoja ja pullingeita. Suunnitelmissa on myös kehittää sprinttirataa. Pyysimme isäntää esittelemään koko piha-aluetta ja hän näytti asialle vihreää valoa!

(kuva: Ari Kettukangas)

Alueelta löytyy myös lomalaisille kansallisiin kisoihin vuokrattavia jokkisautoja.

(kuva: Ari Kettukangas)

Tässä erikoinen tapaus maailmassa, katsotaanpa lähempää!

(kuva: Ari Kettukangas)

Jokkisauto missä on Ford Ka:n perä, kuplan vaihdelaatikko ja Golfin 180 hevosvoimainen moottori. Kampe on kokonaan Martin käsialaa.

(kuva: Ari Kettukangas)

Erikoinen tapaus tämäkin, Mazda Capella Volvon tekniikalla. Tämäkin tuli alunperin Martille romukasana.

(kuva: Ari Kettukangas)

Ford Ka, jonka värin voi valita. Kampe on 165 hevosvoimainen ja toimii Citroenin tekniikalla. Autossa on tietokoneohjattu boxi ja kannen vaihdon jälkeen heppoja pitäisi löytyä 240.

(kuva: Ari Kettukangas)

Jos Matikaisen perheessä on järjestetty paljon kisoja, niin on niitä myös voitettu! Palkintohyllyt vuoraavat kaikki katonrajat.

(kuva: Ari Kettukangas)

Mitä me puhuttiin erikoisuuksista :) Pösön korin päälle asennettu traktorin moottori. Tästä tuli aikoinaan mainio maastovehje (kuva: Martti Matikainen)

(kuva: Ari Kettukangas)

Traktori puutarhaluokan mittelelöihin. Käypiköhän tällä piha pieneksi?

(kuva: Ari Kettukangas)

Puimakone nopeuskilpailuihin tuunattuna. Tällä tulisi pelto putsattua alle kahden minuutin! :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Martti on kehittänyt myös metsäalaa. Tässä hänen suunnittelemansa ja apureitten kanssa rakentama moto, joka kasattiin aikanaan Vihannin konepajalla. Metsäkone ja 17 jokkisautoa paloivat aikanaan erään hallin mukana.

(kuva: Ari Kettukangas)

Talkkari Martin puunkantoteline! Ford Ka, josta hallitus on leikannut perätuupparin ja osan kattoa pois. Varsinainen pickup lava-auto siis :)

(kuva: Ari Kettukangas)

Martti lanseerasi aikanaan myös autojalkapalloilun. Peliin hän hankki joukkueille sinisiä ja punaisia offroad autoja. Pallokin piti teettää käsityönä ja sen halkaisijan koon kuultuaan oli räätälikin hieraissut korviaan. Rasvamontussa peli Martille 5-0!

Lue myös: "Aku Ankka" parkkeerasi autonsa Takkusen Raimon pihaan Alavieskassa