Lapsiperheiden palveluohjaus käynnistyi Raahen alueella

10.08.2017 12:10 - Paavo Törmi - Luettu 613 kertaa

Lapsiperheiden palveluohjaus käynnistyi Raahen seudun Hyvinvointikuntayhtymässä tämän viikon alussa. Hankkeessa tarjotaan ohjausta ja neuvontaa lapsille, nuorille ja perheille suunnattuihin sosiaalipalveluihin liittyen.

Radio Pookin aamussa vierailleet perhe-ja sosiaalityön tulosyksikön johtaja Birkitta Ala-aho ja palveluohjaaja Hanna-Leena Sirviö kertoivat, että palvelu on tarkoitettu kaikille seutukunnan perheille, joissa on alaikäisiä lapsia. Palveluohjaukseen voivat ottaa yhteyttä sekä asiakkaat että viranomaiset. Palveluohjaus on maksutonta ja vapaaehtoista. Palveluohjaajat vastaanottavat kaikki ensiyhteydenotot perheneuvolaan sekä lapsiperheiden kotipalveluun ja perhetyöhön. Palveluohjaajat ottavat vastaan myös lastensuojeluilmoitukset ja muut yhteydenotot lastensuojelullisissa asioissa. Palveluohjauksesta voi kysyä neuvoa silloin, kun ei tiedä mihin ottaa yhteyttä.
Palveluohjaaja on tavoitettavissasi arkisin klo 8-11 välillä numerossa 040 135 8125. Mikäli puheluusi ei ehditä vastata heti, voit jättää ääni- tai tekstiviestin, ja sinulle soitetaan takaisin. Kiireellisissä kriisi- ja hätätilanteissa on aina otettava yhteyttä yleiseen hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi sosiaalipäivystyksen tarpeen.