Uusimmat
Suosituimmat

Jore Siltala valittiin vuoden haukiputaalaiseksi - "Merkitsee minulle todella paljon"

11.11.2017 23:31 - Joonas Hepola - Luettu 228 kertaa

Haukiputaan Yrittäjät ovat palkinneet tänä vuonna Vuoden haukiputaalaisena muusikko Jore Siltalan.

Vuoden haukiputaalainen on valittu yhtäjaksoisesti vuodesta -93 lähtien. Siltala vastaanotti tunnustuksesta jaetun kiertopalkinnon lauantaina Haukipudaspäivien yhteydessä. 

- Tämä merkitsee minulle erittäin paljon. Haukiputaalla asuu todella mukavia ihmisiä, joiden kanssa on kiva jutella kaikenlaisista asioista, kertoo tyytyväinen "puttaalainen" Pooki Viihteellä -ohjelman livelähetyksessä 

Valintaa perustellaan muun muassa sillä, että Siltala on pitkän linjan muusikkona vienyt haukiputaalaista mainetta eteenpäin, tehnyt hedelmällistä yhteistyötä eri tahojen kanssa ja edesauttanut vilpittömästi muitakin muusikoita pääsemään urallaan alkuun. Positiivisella ja iloisella asenteella hän ei jätä ketään kylmäksi, vaan luo hyvää tunnelmaa yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa. Hänen kansanomainen tyylinsä on lämminhenkinen ja tekee hänestä helposti lähestyttävän persoonan. Jore on tunnettu niin Haukiputaalla kuin muuallakin maassa.

- Kyllähän se alkuun häkellytti, kun kuulin valinnasta, kiteyttää kokenut pitkän linjan muusikko tyylilleen uskollisesti hämillään ja vaatimattomana. 

Vieressä istuva laulaja Matti Lipponen on vakuuttunut, että vuoden haukiputaalaisen titteli meni ehdottomasti oikeaan osoitteeseen. 

- Siinä on sellainen mies, joka ei varmasti kävele takki auki. On vaatimaton eikä tee itsestään ylimääräistä numeroa, kuvailee Lipponen ystäväänsä. 

Jore Siltala on vuosikymmenten aikana soittanut muun muassa veljiensä Benin ja Laren kanssa yhteisissä orkestereissa, kuten esimerkiksi Beni Siltala triossa, Trio Ässissä ja Ässissä. Viimeiset vuodet hän on tehnyt keikkaa yksinään.