Kuva: Jussi Häkkilä

Sinileväkukintoja ajankohtaan nähden keskimääräistä enemmän

19.07.2018 16:04 - Jussi Häkkilä

Lämpimät järvivedet ovat aikaistaneet sinileväkukintoja noin kolmella viikolla ja ajankohtaan nähden sinileväkukintoja esiintyy edelleen keskimääräistä enemmän.

Lämpimät järvivedet ovat aikaistaneet sinileväkukintoja noin kolmella viikolla ja ajankohtaan nähden niitä esiintyy edelleen keskimääräistä enemmän. Yleisesti havainnoissa on vain hieman levää ja ne keskittyvät ranta-alueille. Valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikoilla sinilevätilanne on pääosin edellisten viikkojen kaltainen. Osalla järvistä levän runsaus on vähentynyt tai levää ei ole havaittu enää. Toisaalta tällä viikolla on tehty havaintoja uusilta kohteilta. Hieman sinilevää esiintyi tällä viikolla 44:lla, runsaasti 13:lla ja erittäin runsaasti yhdellä havaintopaikalla. Lapissa sinilevää havaittiin tällä viikolla vähän kahdessa ja Pohjois-Pohjanmaalla kolmessa seurantavesistössä. Kainuussa sinilevää oli viidessä kohteessa, joista kahdessa runsaasti.
Merialueella sinileväkukinnat ovat olleet poikkeuksellisen runsaita Suomenlahdella sekä Saaristomeren etelä- ja kaakkoisosissa. Sinilevien määrä on lisääntynyt myös Ahvenanmaan lounais- ja eteläpuolella.

Lue myös: Sinilevää normaalia enemmän -Pohjois-Suomessa 14:ssä seurantavesistössä

Kilpailut

Uusimmat