Kuva: Shutterstock

AVI: Oulun kiinnitettävä huomiota talous- ja velkaneuvonnan jonotilanteeseen

19.04.2018 09:05 - Jussi Häkkilä

Aluehallintovirasto pyytää Oulun kaupunkia kiinnittämään huomiota talous- ja velkaneuvonnan jonotilanteeseen.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on pyytänyt Oulun kaupungilta selvitystä kaupungin talous- ja velkaneuvonnan uusien asiakkaiden jonotilanteesta sekä tietoa toimenpiteistä, joihin jonon lyhentämiseksi on ryhdytty. Joulukuussa jonotilanne oli 175 vuorokautta.

Oulun kaupungin antamassa selvityksessä todetaan, että se on valtiolta saadun korvauksen lisäksi kohdistanut talous- ja velkaneuvonnan järjestämiseen omia varojaan. Toimintaan on palkattu lisäväkeä sekä työnjakoa ja toimintatapoja on pyritty kehittämään. Jonotilanne on helmikuussa lyhentynyt 147:ään vuorokauteen.

Selvityksen saatuaan aluehallintovirasto on lähettänyt Oulun kaupungille kirjeen, jossa se pyytää kaupunkia kiinnittämään huomiota siihen, että talous- ja velkaneuvonnan jono lyhenee sekä palvelutaso paranee.

Jonotilanne Oulun kaupungin talous- ja velkaneuvontaan on vuosien varrella vaihdellut paljon. Yleisesti, esimerkiksi apulaisoikeusasiamiehen ratkaisussa, 60 vuorokautta on pidetty ohjaavana tavoitearvona. Virasto katsoo, että tätä tavoitearvoa kohti on pyrittävä aktiivisin toimenpitein.

Lue myös: Terveydenhuollon kanteluita ja valvonta-asioita vireille viime vuonna PSAVIn alueella ennätyksellisen paljon

Kilpailut

Uusimmat