Oulun kaupungintalon remontin suunnittelu käynnistyy

20.02.2018 17:45 - Marja Ollakka

Oulun kaupungintalolla tehtyjen rakennetutkimusten perusteella näyttää siltä, että taloon joudutaan tekemään mittava remontti. Tutkimuksia on tehty pistokokein muun muassa välipohjarakenteisiin ja kantaviin rakenteisiin. Pookin iltapäivässä aiheesta kertoi Oulun Tilakeskuksen rakennuttajapäällikkö Mika Huhtala.

Remontissa joudutaan uusimaan kaupungintalon välipohjarakenteet. Remontin suunnittelu käynnistetään välittömästi, ja siitä vastaa Oulun Tilakeskus. Remontin laajuus ja kustannusarvio tarkentuvat, kun korjaussuunnitelmat on saatu riittävään valmiuteen syksyllä 2018.

Tämänhetkisen arvion mukaan remontti voisi alkaa vuodenvaihteessa 2019. Remontin ajaksi kaupungintalo joudutaan tyhjentämään ja sen työntekijöille ja toiminnoille etsimään väistötilat.

Työntekijöiden sisäilmaoireilusta alkaneet tutkimukset käynnistyivät kesällä 2017. Jatkotutkimukset ovat paljastaneet ongelmia myös talon rakenteissa.

Kaupungintalo on rakennettu vuonna 1886, ja se on peruskorjattu vuosina 1978–1981 ja 2009–2010. Talon edellinen remontti toteutettiin ns. säilyttävällä korjausmetodilla.

Kilpailut

Uusimmat