Kuva: Fotolia

Saaristoliikennettä uhkaa lakko ensi perjantaina -myös Hailuodon lauttaliikenne pysähtyisi

25.04.2017 13:27 - Jussi Häkkilä

Merimiesunioni ja Päällystöliitto ovat jättäneet Suomen Lauttaliikenne Oy:lle lakkovaroituksen vapaasti kulkevien alusten osalta.

Merimiesunioni ja Päällystöliitto ovat jättäneet Suomen Lauttaliikenne Oy:lle lakkovaroituksen vapaasti kulkevien alusten osalta. Toteutuessaan lakko pysäyttäisi lauttaliikenteen yhtiön liikennöimiltä reiteiltä lukuun ottamatta vaijerilosseja. Liikenne lakkaisi myös yhtiön yhteysalusliikennereiteillä. Työehtokiistan sovittelua käydään valtakunnansovittelijan johdolla. Mikäli sopua ei saada aikaan, lakko alkaisi näillä näkymin tämän viikon perjantaina klo 6. Hankalin tilanne olisi Turun Saaristotien lauttapaikoilla ja Hailuodossa.
Lakon toteutuessa pystyttäneen järjestämään ainoastaan henkeen ja terveyteen kohdistuvat sairas- ja hätäkuljetukset. Muuta liikennettä ei pystytä järjestämään. Mahdollisella lauttalakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Hailuodon asukkaiden arkeen, yritysten toimintaan sekä kunnan palveluihin. Kuntalaisten tulisi varautua mm. ruoka- ja lääkehuollon osalta liikenneyhteyksien katkeamiseen.

Kilpailut

Uusimmat