Kuva: Fotolia

Kelirikkokeväästä ennustetaan normalia vaikeampaa

29.03.2017 17:03 - Marja Ollakka

Pohjois-Pohjanmaan etelä- ja länsiosaan on odotettavissa normaalia vaikeampi kelirikkokevät. Kainuuseen ja Koillismaalle ennustetaan keskimääräistä helpompaa kelirikkokevättä. Päällystetyillä teillä on talven jäljiltä reikiä ja muita vaurioita. Tiestöllä on tällä hetkellä runsaasti vettä ja se voi aiheuttaa yllättäviä muutoksia kevään aikana.

Lapin alueelle kelirikosta on odotettavissa vaikeaa. Teiden kelirikkokausi alkaa Lapin alueella yleensä huhtikuun puolivälissä ja kestää sääoloista riippuen aina kesäkuun alkupäiviin saakka.

Raskaissa kuljetuksissa tulevan kevään muutokset kannattaa huomioida ja ajoittaa kuljetukset kovettuneen maan aikaan. Kelirikon odotetaan alkavan lähiaikoina. Kelirikko alkaa ensin eteläisellä osalla ja rannikon läheisyydessä. Tiestölle tullaan asentamaan kelirikosta varoittavia liikennemerkkejä ja kantavuudeltaan heikentyneille teille lisätään erikseen mahdolliset painorajoitukset.

Kevään kelirikon vaikeus riippuu oleellisesti kevään säätiloista. Hitaasti etenevä, viileä kevät aurinkoisine päivineen ja mahdollisine yöpakkasineen vähentää kelirikkoa. Nopeasti etenevä kevään tulo sateineen ja pilvisine päivineen puolestaan lisää kelirikkoa.

Kilpailut

Uusimmat