Uusimmat

Pohjois-Pohjanmaan etelä- ja länsiosaan on odotettavissa normaalia vaikeampi kelirikkokevät. Kainuuseen ja Koillismaalle ennustetaan keskimääräistä helpompaa kelirikkokevättä. Päällystetyillä teillä on talven jäljiltä reikiä ja muita vaurioita. Tiestöllä on tällä hetkellä runsaasti vettä ja se voi aiheuttaa yllättäviä muutoksia kevään aikana.
Opetushallitus on myöntänyt 4,6:n miljoonan euron avustuksen Parasta osaamista -hankkeelle. Pohjois-Suomesta hankkeessa ovat mukana Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia ja Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu. Kuvassa projektikoordinaattori Satu-Mari Salmi ja aikuiskoulutusjohtaja Tuomo Palokangas Lappiasta.
Kevään jääsahaukset aloitetaan Lapissa Simojoelta ensi viikon maanantaina. Alueella liikkujia varoitetaan avattavista railoista ja jään päälle tulevasta vedestä.
Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatimassa tie- ja rakennussuunnitelmaa nelostien keskikaiteellisen ohituskaistaparin rakentamiseksi välillä Kuivaniemi-Simo.
Meritaimenen kutualueiden kunnostukseen tähtäävän Freshabit -hankkeen osana Naamijoen valuma-alueen vesistön tilan parantamiseksi on meneillään ennallistamistoimia Pellon Tuohivuomassa. Suunnittelija Kari Koivurantaa Metsähallituksesta haastattelee Jussi Häkkilä.
Suomen kunnista tyytyväisimmät asukkaat löytyvät Pirkkalasta ja Kauniaisista. Kaupunkien ykköstilalla on puolestaan Seinäjoki.
Rattijuopumuksia tapahtui Kemissä, Torniossa ja Ylitorniolla.
Poliisi tutkii tapausta näpistyksenä, järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisena, kunnianloukkauksena ja pahoinpitelynä.
Kehitysvammaisten Special Olympics -talvimaailmankisat päättyivät tänään Itävallassa. Suomen kokonaissaldoksi kisoista tuli kaikkiaan 24 mitalia.
Kemijärveltä Rovaniemelle tiistaina matkalla olleessa junassa tapahtuneesta tapon yrityksestä epäilty mies vangittiin tänään Rovaniemen käräjäoikeudessa.
Rovaniemellä kalastellaan ihmisten pankkitunnuksia. Poliisi muistuttaa. että se ei koskaan kysele pankkitietoja puhelimitse eikä tietoja missään nimessä pidä luovuttaa kenellekään puhelimessa kyselijälle.
Taiteen edistämiskeskus on jakanut kuvataiteen kohdeapurahoja ja erityisavustuksia yhteensä 565 800 euroa.