Lähiruokaverkoston toimintamallia luodaan Oulun Eteläisen alueella

10.03.2015 10:52 - Jussi Häkkilä

Oulun Eteläisen alueelle ollaan luomassa lähiruokaverkoston rakentamisen toimintamallia, jota voidaan soveltaa kaikkialla Suomessa.Viime syksynä käynnistyneessä Luonnonvarakeskuksen Ruokaketjun alueellinen verkostomalli -hankkeessa tutkitaan erityisesti Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymän ruokapalveluita. Tähän mennessä lähiruoan tarvetta ja kysyntää on selvitetty keittiöille sekä opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnatun kyselyn avulla. Keittiöt ilmoittivat olevansa kiinnostuneita tekemään esimerkiksi tutustumiskäyntejä tuottajien ja jalostajien luokse. Ruokapalvelujen asiakkaat pitivät tärkeänä paikallisesti tuotetun ja jalostetun ruoan käyttöä ja toivoivat lisää alkuperästä tiedottamista. Parhaillaan hankkeessa selvitetään alueen elintarviketuottajien ja yrittäjien kiinnostusta verkostomallin kehittämiseen. Kevään aikana yrittäjille ja ruokapalvelujen edustajille järjestetään kohtaamistyöpajoja, joissa on aiheeseen liittyvää keskustelua ja tuote-esittelyjä.

Kilpailut

Uusimmat