Uusimmat

Pyhäsalmen kaivosalueelle suunnitellun 13 megawatin Callio Solar Park I -aurinkopuiston rakentaminen käynnistyy valmistelevilla maatöillä. Aurinkopuisto koostuu yhteensä 20 000 aurinkopaneelista ja kyseessä on Suomen ensimmäinen kaivosalueelle suunniteltu aurinkopuisto.
Hankkeen avulla tuetaan laajasti Koillismaan alueen digitaalista kehitystä.
Piispantarkastusviikonlopun aikana Piispa Keskitalo vierailee mm. Karigasniemen koululla sekä uudessa palvelutalossa, jonka hän siunaa käyttöön. Piispantarkastus huipentuu sunnuntaina juhlamessuun Utsjoen kirkossa.
Ensihoito tarkasti yhden alkusammutusta tehneen henkilön. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.
Pyhäjoen tulvahuipun ennustetaan olevan keskimääräistä suurempi. Siikajoen tulvahuipun ennustetaan olevan jonkin verran keskimääräistä suurempi.
Istahda pöytään Marjan ja viikoittaisten tähtivieraiden kanssa. Tällä viikolla kahavilla ovat Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen.
Lapin lennoston Hornetit ovat palanneet Oulunsalosta kotitukikohtaan Rovaniemelle. Lentotoiminta jatkuu nyt normaalisti Rovaniemen tukikohdasta, mutta muidenkin kenttien käyttöä tullaan jatkamaan.
Tunnustus jaettiin Pudasjärven Koskenhovilla torstaina pidetyssä liiton kevätkokouksessa.
Taitaja-semifinaalit kisattiin tammi-helmikuun vaihteessa ympäri Suomea. Semifinaaleihin osallistui yli 1900 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista 450 parasta jatkaa kohti Kuopiossa toukokuussa järjestettävää Taitaja2024-finaalia.
Keskusrikospoliisi toivoo asiasta tietäviä henkilöitä ottamaan yhteyttä ja kertomaan tietonsa poliisille.
Pelastuslaitos on saanut palon rajattua siten, että vieressä olevat rakennukset säästyvät mm. vesilaitoksen valvomorakennus. Sammutustyöt jatkuvat iltaan saakka koneellisesti avustettuna. Syttymissyy ei ole tiedossa.
Antti Perälää haastattelee Ari Kettukangas.